مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تعيين حد و مرز در رابطه براي بسياري از جوانان و حتي كساني كه وارد محيط كار و ازدواج شده‌اند، كاري دشوار و تعريف نشده است. عدم توجه به اين حدود عوارض و پيامدهايي را در پي دارد كه معمولا آدم‌ها پس از تجربه اين پيامدها متوجه اهميت مرزهاي ارتباط با ديگران مي‌شوند. سوء استفاده از اطلاعات شخصي، ضربه‌هاي عاطفي، دخالت‌ها، قضاوت‌ها، حسادت‌ها و… از جمله پيامدهاي عدم توجه به حدود رابطه است. در ادامه به چند راهكار موثر براي تعيين اين حدود با اطرافيان‌تان مخصوصا ارتباط با جنس مخالف اشاره كرده‌ايم.

منبع: حد و مرز در رابطه را چطور مشخص كنيم؟

حد و مرز در رابطه

براي تعيين حد و مرز در رابطه ابتدا بايد چگونگي انجام آن را بدانيم. خيلي از ما حتي بعد از ازدواج و رفتن به سركار هنوز ياد نگرفته ايم كه چطور در روابطمان حد و مرز مشخص كنيم. چرا كه معيار مشخصي از اين كار نداريم. و يا نسبت به پيامد عدم توجه به حد و مرز در رابطه بينشي نداريم.

شما در ارتباط با همكار، اعضاي خانواده، دوست، همكلاسي، همشهري، فروشنده مغازه و غيره بايد حد و مرز هاي متفاوتي را رعايت كنيد. حد و مرز در رابطه بايد به نحوي تعيين شود كه بيشترين كنترل و هدايت در مسير زندگي تان در دستان خودتان باشيد. به بياني ديگر تعيين حد و مرز در رابطه به معناي حفظ استقلال شخصيت شماست.

اين استقلال موجب افزايش اعتماد به نفس و عزت نفسمان مي‌شود. آسيب ها كمتر شده و حفظ روابط در بلند مدت آسان مي‌گردد. توانايي مديريت روابط با خود و ديگران را كسب مي‌كنيد و با انعطاف پذيري در زمان مورد نياز اجازه ورود به اين مرزها داده مي‌شود. تا از خطرات و تهديدها در امان بمانيد. پس مرزها در طول زمان قابل تغيير هستند. در ادامه دو نوع حد و مرز در رابطه را بري تان شرح داده ايم.

حد و مرز هاي داخلي در رابطه

منظور از اين حد و مرز ديدگاه دروني نسبت دنياي بيروني است. حدود مرزهاي داخلي مشخص مي كند كه افكار، احساسات، باورها، ديدگاه تان نسبت به موضوعات مختلف و حتي خودتان چقدر تحت تاثير عوامل و اشخاص بيروني است. هر چه اين مرزهاي نامشخص تر باشند شما راحت تر تحت تاثير القاب و حرف هاي ديگران قرار مي‌گيريد. براي مثال يكي از آشنايان دور به شما مي‌گويد كه بيني تان چندان زيبا نيست و اين حرف باعث مي شود كه شما احساس زشت بودن كنيد و در موارد شديدتر به دنبال عمل هاي جراحي نيز برويد.

حد و مرزهاي خارجي در رابطه

منظور از حد و مرز خارجي به ارتباط ما با هر كسي در اطرافمان اتلاق مي‌شود. كساني كه توانايي قوي در تعيين حد و مرز هاي خارجي دارند، مشخص مي‌كنند كه ديگران چه رفتاري با آن ها داشته باشند. براي مثال همكارتان تا چه ميزان اجازه نزديك شدن و يا استفاده از وسايل تان را دارد. يا چه كساني در محل كار اين حق را دارند كه بدون اجازه وارد اتاق تان بشوند.

اهميت تعيين حد و مرز در رابطه با ديگران

تعيين حد و مرز در رابطه با ديگران به اين معناست كه تا چه حد بايد به اطرافيانمان نزديك شويم و چگونه بايد در عين حفظ استقلال روابط گرم و صميمي را تجربه كنيم. اگر نتوانيم اين مهارت را به خوبي ياد بگيريم احتمالا آسيب‌هاي ارتباطي را تجربه مي‌كنيم. براي مثال ممكن است پس از مدتي متوجه شويد كه معيارهاي مورد نظرتان در رابطه وجود ندارد وبايد به رابطه پايان دهيد، اگر به درستي حدود رابطه مشخص نشده باشد آسيب‌ها بيشتر خواهد بود. براي آشنايي با نحوه قطع رابطه با دوست دختر و قطع رابطه با دوست پسر كليك كنيد.

از جمله آن‌ها مي‌توان به دچار شدن به وابستگي شديد نسبت به ديگران به خصوص نزديكان، از دست دادن استقلال، آسيب ديدن هويت فردي و مواجه شدن با دخالت هاي بي جاي اطرافيان اشاره كرد. در نتيجه براي رسيدن به رشد فردي و اجتماعي حد و مرزهاي خود را بشناسيم و براي ايجاد آن‌ها قدم‌هاي مناسبي برداريم.

چه زماني بايد حد و مرز در رابطه را مشخص كنيم؟

بسياري از اين حد و مرز ها در رابطه ها بعد از تجربه يك آشفتگي براي فرد جدي مي‌شود. شايد تا پيش از بروز مشكلات پيچيده بارها در مورد حفظ حدودتان به شما هشدار داده شده باشد. اما بعد از عبور از اين مرزها و يا ورود بيش از حد ديگران در مرزهاي شما، به دنبال راهكاري براي تعيين حدو مرز در رابطه باشيد. در ادامه ساير نشانه هايي كه تعيين حد و مرز در رابطه را ضروري مي كند، اشاره كرده ايم.

🔸 از نظر مالي، جسمي يا عاطفي احساس مورد سوء استفاده شدن مي‌كنيد.

🔸به درخواست ديگران بله مي‌گوييد حتي اگر براي تان هزينه (مالي يا عاطفي يا جنسي) داشته باشد.

🔸توجهي به نيازهاي خود نمي كنيد، چرا كه نگرانيد ديگران ناراحت بشوند يا از مشاجره مي ترسيد.

🔸بيشتر موقع ها حس مي كنيد به شما بي احترامي مي شود، اما با اين حال دفاعي از خود نمي‌كنيد.

🔸نگرانيد كه طرد بشويد، اما حرفي نمي‌زنيد و يا به كمتر از چيزي كه لياقتش را داريد راضي مي‌شويد.

🔸كارهايي را دائم براي محبوبيت و دريافت تاييد ديگران انجام مي‌دهيد.

🔸هر كاري براي رفع نيازهاي خودتان انجام ميدهيد، بدون آن كه به محدوديت ها توجهي نماييد.

چند راهكار موثر براي تعيين حد و مرز در رابطه

براي اينكه بتوانيد حد و مرز در رابطه هاي خود را به درستي تعيين كنيدُ حتما بايد به نكاتي توجه كنيد. در ادامه به 5مورد از مهم‌ترين‌هاي آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1️⃣ استقلال رفتاري و عاطفي را بشناسيد

يكي از دلايلي كه باعث مي‌شود افراد نتوانند حد و مرز در رابطه را به درستي خود تعريف كنند، عدم آشنايي كامل آن‌ها با مفهوم استقلال است. برخي افراد فكر مي‌كنند كه استقلال تنها به معني جدا شدن فيزيكي از خانواده است. اين در حالي است كه افراد بايد از نظر رواني نيز به بلوغ برسند و از منظر هيجاني نيز براي هويت خود تعريف مستقلي داشته باشند.

كساني كه استقلال را با اين ديد نگاه نمي‌كنند ممكن است تمام احساسات خود را به حضور يا احساسات افراد ديگر پيوند بزنند و همين مسئله باعث مي‌شود كه كنترل هيجاناتشان بيش از همه در دست شخص ديگري نظير والدين يا دوستان قرار داشته باشد. از همين رو با گذر از نوجواني و رسيدن به دوره بزرگسالي بايد بتوانيد به يك استقلال همه جانبه دست يابيد و هويت منحصر به فردي را براي خود تعريف نماييد.

2️⃣ تعيين حد و مرز در رابطه حق شماست

برخي افراد هنگامي كه مي‌خواهند چارچوب خاصي را در رابطه اعمال كنند به احساس بدي دچار مي‌شوند. به خصوص زماني كه حد و مرز در رابطه ها به افراد نزديك نظير پدر، مادر يا همسر مربوط مي‌شود. اما بايد اين را بدانيد كه داشتن حدود مشخص براي ارتباط بين فردي يكي از حقوق انساني همه ماست. در حقيقت هر فرد بزرگسالي حق دارد هويتي مستقلي داشته باشد و هيچكش وظيفه ندارد كه به طور دائم تسليم خواسته‌ها يا نيازهاي ديگران باشد.

3️⃣ مهارت جرات ورزي را تمرين كنيد

براي اينكه حد و مرز مناسبي در روابطتان داشته باشيد بايد جرات مند باشيد. در همين راستا بايد بتوانيد با حقوق فردي خود و ديگران در يك ارتباط سالم آشنا باشيد و روش‌هاي درستي براي مخالفت كردن با خواسته‌هاي بي جاي ديگران را بشناسيد.

برخورداري از مهارت كافي براي “نه گفتن” از جمله مهارت‌هاي بسيار مهم در زمينه جرات ورزي است كه بايد آن را بياموزيد. اگر در اين زمينه مشكل داريد و همواره احساس مي‌كنيد در ارتباطات خود درگير مسائلي نظير رودربايستي مي‌شويد؛ مراجعه به يك روانشناس يا شركت در كارگاه هاي آموزشي در زمينه مهارت‌هاي زندگي و مطالعه كتاب‌هاي خودياري تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد.

4️⃣ مشخص كردن حد و مرز در رابطه | براي خودتان خط قرمز بگذاريد

هركسي در زندگي خط قرمزهايي دارد. اين خط قرمزها به او يادآور مي‌شود كه چه ارزش‌هايي دارد و چه مسائلي بيش از همه برايش مهم هستند. براي اينكه بتوانيد خط قرمز‌هايتان را بشناسيد سعي كنيد به جنبه‌هاي مختلف زندگي خود دقت كنيد و دريابيد بيشتر نسبت به چه مسائلي حساس هستيد يا شديدترين واكنش‌هايتان نسبت به چه چيزهايي هستند؟ شناخت اين موارد به شما كمك مي‌كند تا بدانيد در روابطتان به افراد تا چه حد اجازه پيشروي بدهيد و چه جايي از مرزهاي خود دفاع كنيد.

5️⃣ به كارگيري مهارت گفتگوي موثر

براي اينكه بتوانيد حد و مرزهاي مناسبي در روابطتان داشته باشيد بايد به طور شفاف و واضح در مورد آن‌ها با اطرافيانتان صحبت كنيد. اگر حساسيت‌هاي خود را با ديگران در ميان نگذاريد، نمي‌توانيد انتظار داشته باشيد كه آن‌ها ذهن خواني كرده و بطور خودكار به ارزش‌هاي شما احترام بگذارند. اگر احساس مي‌كنيد حرف زدن در اين باره براي شما بسيار دشوار است، براي بالا بردن مهارت گفتگوي خود مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد.

چطور حد و مرز هاي داخلي سالم در رابطه برقرار بكنيم؟

همانطور كه متوجه شده ايد شما در دو بعد نيازمند تعيين حد و مرز در رابطه هستيد. معمولا همه ما در طول زندگي و ارتباط با ديگران نيازمند تاييد و يا دريافت محبت هستيم. اما براي حفظ شخصيت و استقلال خودمان بايد حد و مرز داخلي در روابط مان ايجاد بكنيم. اين كار به ما كمك مي‌كند تا زندگي سالم تري داشته باشيم. براي رسيدن به اين هدف اقدامات زير را حتما انجام دهيد.

✅ از نيازهاي خود به يك شناخت برسيد

براي خود زمان بگذاريد. حتما شما هم يك سيستم ارزشي داريد. اينكه نيازهاي شما چيست و به چه واسطه اي رفع مي شود. قبل از اين كه قدمي برداريد بايد بدانيد كه خودتان چه مي خواهيد. اين نيازها و هدف ها در طول زمان تغيير مي كنند. پس از اين كه قبلا هدفي داشته ايد و تصميمي گرفته ايد عصباني نشويد. شما هر روز تجربيات جديدي به دست مي‌آوريد؛ پس طبيعي است كه فردا به مانند ديروزتان نيانديشيد.

✅ راهي براي بيان نيازهاي تان به ديگران پيدا كنيد

بايد بپذيريد كه نيازهاي شما روي پيشاني تان نوشته نشده است. ديگران موظف به پي بردن به افكار مخفي شما نيستند. همچنين بپذيريد كه كمتر كسي در زندگي ما وجود دارد كه بيش از خودمان به ما اهميت دهد. حتي برخي هرگز چنين فردي را در زندگي شان نخواهند داشت. پس شما براي تعيين حد و مرز در رابطه بايد راهي براي بيان انتظارات خود پيدا كنيد. و اين مساله هيچ عيبي ندارد. پس اگر خواسته يا نيازي داريد آن را بيان كنيد.

✅ بپذيريد كه مسئول انتخاب ها، احساسات و افكار تان فقط خودتان هستيد

“انسان ذاتا موجودي اجتماعي است”، اين يعني شما براي رفع انواع نيازها و بقاي خود به ديگر انسان ها وابسته هستيد. اما اين موضوع دليل بر عدم كنترل شما بر انتخاب هايتان نمي شود. شما نمي توانيد مشكلات، ناراحتي ها و ناكامي هايتان را كاملا به ديگران نسبت دهيد. بايد نسبت به انتخاب هاي‌تان واقع بين باشيد. در چنين شرايطي مي‌بينيد كه چقدر از رويدادها و مسائل پيرامون تحت كنترل خودتان است.

براي دريافت مشاوره در زمينه تعيين حد و مرز در رابطه مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

تعيين حد و مرز در رابطه چه زماني ضروري است؟

هر رابطه ميان فردي به حد و مرزهاي مخصوص خود نياز دارد. در ارتباط با افراد نزديك‌تر مرزهاي گسترده تري داريم و بخش بيشتري از وجود خود را با آن‌ها به اشتراك مي‌گذاريم اما با افراد دورتر مرزهاي بسته‌تري ايجاد مي‌كنيم. اما مسئله مهم اينجاست كه نزديك‌ترين روابط نيز به يكسري چارچوب‌هاي خاص نياز دارند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: حد و مرز در رابطه را چطور مشخص كنيم؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/15  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب